Recept cakebakjes

Cake bakjes

Benodigdheden

Voor 12 cake bakjes

 12 Roomijsbakjes

125 Gram gezeefde poedersuiker

Eventueel voedingskleurstof

1 Zak muffinmix + benodigdheden

250 ML stijfgeklopte slagroom

1 Zakje klopfix

Vanillestokje

500 Gram mascarpone

Versieringen, bijvoorbeeld discodip

 

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200˚C en zet de ijsbakjes op een ovenschaal.

 

Volg de aanwijzingen op de verpakking van de muffinmix en maak het beslag.

 

Vul vervolgens de ijsbakjes voor driekwart met het beslag en bak ze in +/- 15 minuten gaar.

 

Prik met een satéprikker in het cakeje, als er niks meer aan de prikker blijft plakken zijn ze gaar.

 

Zet ze op een rooster en laat ze een paar minuten afkoelen, neem dan de prikker en prik in de onderkant van ieder bakje vier kleine gaatjes. Dit is om te voorkomen dat de onderkant vochtig wordt.

 

Voor de toef voeg je de slagroom, de klopfix en de poedersuiker in een kom. Klop totdat het mengsel dikker begint te worden. Voeg dan de mascarpone en de kleurstof toe. Klop het mengsel stijf.

 

Schep het mengsel in een spuitzak en spuit op elk cakeje een mooie toef.

 

Om het af te maken besprenkel je hem met bijvoorbeeld discodip en steek je er een parasolletje in.

Maak jouw eigen website met JouwWeb